Vancaš Požeg: Vsi se želimo dokazati novemu trenerju

Vezist Maribora Rudi Vancaš Požeg z veliko nestrpnostjo čaka na nadaljevanje sezone, v kateri bo njegov klub na vsak način želel popraviti trenutno stanje na prvenstveni lestvici.

Uredništvo
20. maj 2020, 10:22

Foto: pigac.si

Nogometaši Maribora so od ponedeljka naprej v polnem pogonu, po vzpostavitvi skupinskih treningov pa se bo nogomet pri nas pričel odvijati s svetlobno hitrostjo. Mariborčane pred prvo prvenstveno tekmo – 7. junija v gosteh proti Domžalam – čakajo še trije pripravljalni preizkusi, nato pa bo sledil zelo gost urnik tekem, v katerem bo Maribor skušal nadoknaditi zamujeno v dosedanjem delu sezone.

"Zdaj bo marsikaj lažje, predvsem glede organizacije dela na treningih in ‘tempiranja’ forme za strokovno vodstvo. Ko veš, da je določen datum nadaljevanja sezone po vmesni negotovosti, dobiš kot igralec le še dodatno motivacijo. Za vse skupaj pa to pomeni velik izziv ob ponujeni priložnosti, da lahko v končnici sezone popravimo vtis,"
sporoča eden glavnih adutov zasedbe Sergeja Jakirovića Rudi Vancaš Požeg.

Vancaš Požeg trdi, da je delovna vnema na zelo visoki ravni, trenutno pa imajo nogometaši Maribora še dodaten motiv v dokazovanju novemu trenerju.

"Prisotna je neka nova energija, kar je razumljivo, ko pride nov trener. Začeli smo znova, z enakim izhodiščem, ko se vsak igralec ob medsebojnem spoznavanju želi dokazati trenerju. Ozračje je super, vzpostavili smo dober odnos, ob delu po manjših skupinah in z velikim zanimanjem čakamo na vrnitev na igrišče. Potrebujemo še nekaj časa, da se pripravimo, vmes odigramo tudi pripravljalne tekme. Zdaj je najbolj pomembno, da se tekmovanje tudi uradno nadaljuje in da bomo imeli priložnost, da v finišu sezone pokažemo naš pravi obraz,
" je za klubsko spletno stran povedal Vancaš Požeg.
loading...