Velik igralec, zdaj tudi velik trener? Hernanu Crespu je uspel izjemen dosežek

Nekdanji izvrstni napadalec Hernan Crespo je osvojil pokal Sudamericana in tako zrežiral največji podvig v 85-letni zgodovini obrobnega kluba iz Buenos Airesa Defense y Justicie.

Uredništvo
24. januar 2021, 9:08

Foto: /

Defensa y Justicia, bolj ali manj obroben klub iz predela Florencio Varela v Buenos Airesu, slavi največji  podvig v svoji 85-letni zgodovini. Defensa y Justicia je v finalu pokala Sudamericana, južnoameriški različici lige Europa, kar s 3:0 premagala favorizirani Lanus in tako osvojila svojo prvo lovoriko. Finalna tekma dveh argentinskih ekip, ki je potekala na stadionu Maria Kempesa v Cordobi, je postavila piko na i neverjetnemu podvigu kluba, v katerem je daleč največji zvezdnik trener – sloviti Hernan Crespo.

Nekdanji izvrstni napadalec Parme, Lazia, Interja, Chelseaja in argentinske reprezentance je z  zmago v pokalu Sudamericana čez noč postal najbolj vroče trenersko žezlo v argentinskem nogometu, po uspehu pa je bolj ali manj že jasno, da se njegova pot na klopi Defense y Justicie zaključuje. V svoje vrste ga vabijo kar trije tradicionalni velikani argentinskega nogometa Racing, Independiente in San Lorenzo, Crespo pa  je priznal, da ne izključuje niti selitve v Evropo."Načrtujem, da bom odšel v velik južnoameriški klub, vsekakor pa bi me zanimala tudi priložnost v Evropi. Nimam posebnih zahtev, ni tako, da pričakujem, da bom prevzel Real iz Madrida," je po zmagi povedal 45-letni Crespo.