Velik premik v primeru Gareth Bale: Povratek v Anglijo je znova zelo aktualen

Real iz Madrida je dosegel velik premik s svojim zvezdnikom Garethom Balom, ki je po besedah njegovega zastopnika zelo blizu povratku v Premier League.

Uredništvo
15. september 2020, 10:17

Foto: /

Real iz Madrida je blizu rešitvi zapletenega primera Garetha Bala, ki je zaradi svoje astronomske plače in skromnega učinka že dalj časa na izhodnih vratih kluba. BBC poroča, da se je v igro zanj vrnil njegov nekdanji klub Tottenham, resnost pogovorov pa potrjujejo besede njegovega zastopnika Jonathana Barnetta, ki je priznal, da si tudi Bale želi vrniti v klub, v katerem je nekoč zablestel kot meteor in postal najdražji nogometaš sveta.

"Gareth ima še vedno zelo rad Tottenham. Znova si želi biti del tega kluba," je za BBC povedal Barnett.

Bale ni edini nogometaš Reala, ki je trenutno vpleten v pogovore s Tottenhamom, saj se je londonski klub v zadnjih dneh aktivno vključil tudi v bitko za nakup levega bočnega branilca Sergia Reguilona. Španski mediji poročajo, da je Tottenham zanj pripravljen plačati 30 milijonov evrov odškodnine, še bolj pomemben pa je podatek, da je Tottenham pripravljen sprejeti klavzulo, ki bi Realu omogočala,, da ga v roku naslednjih dveh let odkupi nazaj po v naprej določeni odškodnine – to je bil glavni razlog, zakaj Reguilon danes še ni član Manchester Uniteda, ki tovrstnih pogojev Reala ni želel sprejeti.

Gareth Bale se je v Tottenham preselil pri rosnih 17 letih starosti in se v tem klubu razvil v enega najboljših nogometašev sveta. V Madridu je že dalj časa v nemilosti trenerja Zinedina Zidana, o njegovem statusu v moštvu pa vse pove že podatek, da je v času od zagona španskega prvenstva zbral vsega 100 minut igre.