Velik uspeh kadetske reprezentance: Varovanci Miša Brečka so se uvrstili na evropsko prvenstvo!

Slovenska reprezentanca do 17 let je na zadnji kvalifikacijski tekmi elitnega kroga izgubila proti Hrvaški, a se kljub temu kot ena od sedmih najboljših drugo uvrščenih reprezentanc uvrstila na evropsko prvenstvo.

Uredništvo
28. marec 2023, 7:17

Slovenska reprezentanca do 17 let (Foto: nzs.si)

 - Elitni krog kvalifikacij za uvrstitev na Euro U-17, tretja  tekma:

SLOVENIJA U17 1:2 HRVAŠKA U17
Sojer 84.; Zebić 54., Rimac 57.
Prizorišče: Fredrikstad (NOR)
 
Slovenija U17: Trivunčević - Sojer, Bohinc, Golič ©, Kerin - Hrvatin (od 46' Kahvedžić), Bendra, Jelen - Pejičić (od 46' Bakšić) - Jakupović (od 65' Kutoš), Topalović . Selektor: Mišo Brečko.
 
Hrvaška U17: Hlapčić - Sušak, Puljić, Skelin (od 65' Sopić), Zebić - Kujundžić, Levak (od 80' Fridl) - Majić (od 65' Ćalušić), Skoko (od 65' Miljak), Baković - Rimac (od 75' Utrobičić). Selektor: Robert Jarni

Kadetska reprezentanca Slovenije je na zadnji tekmi elitnega kroga kvalifikacij za uvrstitev na evropsko prvenstvo izgubila proti Hrvaški, vendar pa se je kljub temu kot ena od sedmih najboljših drugo uvrščenih reprezentanc uvrstila na zaključni turnir, na katerem bo igralo 16 reprezentanc.  Norveška je imela na koncu boljšo razliko v golih, a je zaradi zmage na medsebojni tekmi drugo mesto vseeno zasedla Slovenija.
 
Slovenska reprezentanca do 17 let se bo tako že četrtič v svoji zgodovini pomerila z najboljšimi kadetskimi reprezentancami v Evropi. Doslej se je na evropsko prvenstvo U-17 uvrstila trikrat, in sicer v letih 2012, 2015 in 2018.
 
Slovenska kadetska reprezentanca si je prva na srečanju priigrala priložnost za zadetek, ko je v 22. minuti Pejičić meril premalo natančno in žoga je končala za vrati hrvaške reprezentance. Hrvati so proti vratom Slovenije prvič sprožili v 31. minuti, ko je poskušal Baković, a je ostalo pri začetnem izidu. V 35. minuti so imeli hrvati novo priložnost a se je z izjemno obrambo izkazal vratar slovenske izbrane vrste Trivunčević. Prvi polčas se je končal brez zadetkov.
 
V drugem polčasu pa so Hrvati v razmaku treh minut zadeli kar dvakrat. Sprva je v 54. minuti hrvaško izbrano vrsto v vodstvo popepljal Zebić, le nekaj minut za tem pa je bil natančen še Rimac in vodstvo Hrvaške povišal na 0:2. Varovanci Miša Brečka so prednost Hrvatov v 84. minuti zmanjšali, ko je za Slovenijo po lepi globinski žogi Bohinca in vrhunskem sprejemu ter udarcu iz voleja zadel branilec Sojer. Slovenka izbrana vrsta do 17 let je za izenačenje potrebala le še en zadetek, a jim je za to na koncu zmajkalo časa in srečanje se je končalo z zmago Hrvaške z 1:2.
 
Evropsko prvenstvo do 17 let bo potekalo med 17. majem in 2. junij na Madžarskem.
 
Več sledi!