Velika okrepitev Napolija je pristala v Italiji

Zdaj ni več nobenih dvomov. Italijanski velikan Napoli bo v novi sezoni močnejši za igralca, za katerega bo plačal najvišjo odškodnino v zgodovini kluba.

Uredništvo
20. avgust 2019, 10:31

Mehičan Hirving Lozano bo postal novi član Napolija. (Foto: /)

Italijanski velikan Napoli bo po mesecih ugibanj ter takšnih in drugačnih govoric vendarle predstavil svojo veliko okrepitev za novo sezono. Po novem bo barve Napolija branil odlični mehiški krilni napadalec Hirving "Chucky" Lozano, ki je danes v spremstvu svoje družine pristal na letališču v Rimu ter pred navijači že poziral s šalom svojega novega kluba.

Zvezdnika PSV iz Eindhovna čakata še zdravniški pregled in podpis pogodbe, italijanski mediji pa trdijo, da bo prestop težak kar 42 milijonov evrov, s čimer bo Lozano postal najdražji nakup v zgodovini Napolija. Doslej je bil rekorder Gonzalo Higuain, za katerega je Napoli leta 2013 Realu iz Madrida odštel 37 milijonov evrov.

Lozano bo v Neaplju letno zaslužil kar štiri milijone evrov, na jug Italije pa se je odpravil na izrecno željo trenerja moštva Carla Ancelottija, ki si je o Lozanu odlično mnenje ustvaril v času lanskoletnega svetovnega prvenstva v Rusiji, na katerem je bil zaposlen kot strokovni komentator ene od televizij.