Velika zmaga Marcusa Rashforda: Vlada bo za pomoč otrokom namenila 400 milijonov funtov

Zvednik Manchester Uniteda Marcus Rashford je s svojim silnim naprezanjem dosegel, da bo britanska vlada v naslednjem letu dni za pomoč otrokom iz revnih družin namenila 400 milijonov funtov pomoči.

Uredništvo
8. november 2020, 10:33

Marcus Rashford se je odločno podal v boj proti revščini med otroci. (Foto: /)

Zvezdnik Manchester Uniteda Marcus Rashford pri rosnih 23 letih kaže več zrelosti in odgovornosti kot marsikatera veliko starejša in bolj prepoznavna javna osebnost v Veliki Britaniji. Rashford je svoja socialna prizadevanja usmeril v pomoč otrokom iz revnejših družin, pri čemer je zagnal kampanjo, v kateri je s somišljeniki britansko vlado pozival k temu, naj otrokom iz socialno ogroženih družin zagotavlja brezplačna šolska kosila, kakor je to že počela v prvem valu pandemije aprila letos.

Peticijo je podpisalo več kot milijon ljudi, vlada pa je na koncu pristala na paket pomoči v višini 400 milijonov funtov, kar naj bi neposredno zadevalo kar 1.7 milijona otrok po vsej državi. Program zajema brezplačna kosila v času praznikov ter sredstva za izvajanja različnih aktivnosti in javne kuhinje.

Rashford je razkril, da ga je po koncu tekme proti Evertonu poklical kar britanski premier Boris Johnson in ga obvestil o tem, da je vlada potrdila program pomoči za pomoč otrokom.

"Po današnji tekmi sem opravil dober pogovor s predsednikom vlade, ki mi je pomagal bolje razumeti vladni načrt pomoči. Zelo pozdravljam korake britanske vlade v boju zoper lakoto med otroci v Veliki Britaniji. Namera vlade je zelo pozitivna in to moramo prepoznati in nagraditi. Danes sprejeti ukrepi bodo pomagali življenjem 1.7 milijona otrok v naslednjih 12 mesecih,"
je zapisal Rashford, ki se je za vladni program pomoči otrokom naprezal vse od junija naprej.

Rashford je napovedal, da se njegova vloga borca za pravice otrok s tem ne končuje.

"Do konca življenja se bom boril, saj sam osebno menim, da v Veliki Britaniji noben otrok ne bi smel biti lačen. Danes bi rad izkoristil priložnost in se zazrl nazaj. Resnično sem ponosen na vse nas, ki smo skupaj v tej zgodbi. Spremljati vloge vseh nas, ki smo jih odigrali pri pomoči ogroženim otrokom, je bil zame osebno največji dogodek v mojem življenju,"
je še dodal Rashford.