Velika zmaga Maribora v Murski Soboti in bojna napoved Olimpiji

Maribor je uspešno opravil z enim najbolj zahtevnih gostovanj v slovenskem prvenstvu, junak srečanja pa je bil rezervist, ki je že ob začetku sezone večkrat popestril igro Maribora.

Uredništvo
26. februar 2020, 7:15

Mura
1 : 2
4100 gledalcev
Sod.: Dejan Balažič

Maribor
 
0 : 1
 
 
1 : 1
 
 
1 : 2
 
 
 
 
 
 
 
 
Mura: Dean Šafarić, Žiga Kous, Klemen Šturm, Jan Gorenc, Luka Šušnjara, Matic Maruško, Jon Šporn, Nino Kouter, Andrija Bubnjar (od 58. Andrija Filipović), Marko Brkić (od 46. Tomi Horvat), Amadej Maroša (od 79. Kevin Žižek).Maribor: Kenan Pirić, Luka Koblar, Mitja Viler, Martin Milec, Luka Uskoković, Alexandru Cretu (od 78. Blaž Vrhovec), Rudi Vancaš Požeg, Aleks Pihler, Amir Dervišević (od 77. Andrej Kotnik), Rok Kronaveter, Jasmin Mešanović.

Foto: pigac.si

Maribor je na derbiju kroga v Murski Soboti prvič po povratku Mure v prvo slovensko ligo osvojil Fazanerijo in tako s štirimi točkami prebrodil zelo zahteven uvod v drugi del sezone, v katerem se je pomeril najprej z Olimpijo, nato pa še z Muro. Darko Milanič je po poškodbi Luke Zahovića v napadu začel z Jasminom Mešanovićem, Mura pa zaradi rumenih kartonov ni mogla računati na enega svojih najpomembnejših igralcev Luke Bobičanca.

Maribor je dobro krenil v tekmo in takoj nakazal na to, da ga v Murski Soboti zanima le zmaga. V osmi minuti je po zmedi v obrambi Mure Aleks Pihler stresel prečko, zadetek pa je padel slabih deset minut kasneje, ko je Rok Kronaveter s približno 20 metrov natančno meril v levi spodnji kot vrat Deana Šafariča in dosegel svoj dvanajsti zadetek v sezoni. Mura si v prvem polčasu ni priigrala nobene omembe vredne priložnosti, Maribor pa je dosegel še en zadetek, ki ga je sodnik zaradi prepovedanega položaja upravičeno razveljavil.

Mura je v nadaljevanju hitro zagrozila in si preko Nina Kouterja pripravila lepo priložnost za izenačenje, a je Kenan Pirić z dobrim posredovanjem preprečil zadetek. Mura je še naprej igrala veliko bolj odločno kot v prvem delu igre, nagrada pa je prišla v 66. minuti, ko je po desni strani prodrl Žiga Kous in podal v sredino, tam pa se je na pravem mestu znašel Luka Šušnjara in dosegel svoj šesti gol v sezoni. Akcija je sprožila nekaj polemik v gostujočih vrstah, saj so bili Mariborčani prepričani, da je bil Kous v prepovedanem položaju.

V 81. minuti je nevarno zapretil Nemanja Mitrović, pet minut kasneje pa je Maribor dosegel zmagoviti zadetek, ki ga je po lepi podaji Mitje Vilerja dosegel rezervist Andrej Kotnik, ki je dosegel svoj prvi prvenstveni zadetek v sezoni. Mura je imela v sodnikovem dodatku veliko priložnost za izenačenje, a je hrvaški napadalec Andrija Filipović zelo slabo zaključil strel z obetavnega položaja na robu kazenskega prostora.

Maribor bo po dveh težkih tekmah v naslednjem krogu doma pričakal Camoranesijevo Sežano, Mura pa bo gostovala pri edini ekipi, ki je v drugem delu sezone na prvih dveh tekmah osvojila vseh šest točk – Triglavu.
loading...