Veliki slovenski up Žan Celar predčasno prekinil posojo

Mladi slovenski napadalec Žan Celar je po izvrstnih predstavah v mladinski Rome z velikimi pričakovanji začel sezono v članskem nogometu, a se ta nikakor ne razpleta po njegovih željah.

Uredništvo
30. januar 2020, 8:52

Žan Celar je za Cittadello dosegel vsega en gol. (Foto: /)

Prehod iz mladinskega v članski nogomet je izredno zahteven, kar je na svoji koži spoznal tudi mladi slovenski napadalec Žan Celar, ki je v letošnji sezoni kot posojen član Rome v članskem nogometu debitiral v majici Cittadelle. Celar je v minuli sezoni v mladinski ekipi Rome navduševal z zadetki in si ustvaril predznak velikega upa, prehod v članski nogomet pa je odprl novo poglavje njegove kariere, ki kaže na to, da ga do širše afirmacije čaka še zelo zahtevna pot.

Celar je v uvodnih mesecih sezone dobival veliko priložnosti, nato pa je obsedel na rezervni klopi in po vsega desetih odigranih tekmah v drugi italijanski ligi svojo avanturo pri Cittadelli tudi predčasno končal. Cittadella je namreč predčasno prekinila enoletno posojo in ga vrnila Romi, Celar pa bo poročanju italijanskih 'mercato' portalov kariero vseeno nadaljeval v Serie B, in sicer naj bi preostanek sezone preživel na posoji pri Cremoneseju – klub, v katerem je pred desetletji velik pečat pustil slovenski nogometaš Matjaž Florjančič.