Veliko nezadovoljstvo v taboru Maribora: To je bila zelo slaba podoba

Trener Maribora Radovan Karanović je bil zelo nezadovljen s predstavo svojih varovancev na derbiju kroga proti Muri.

Uredništvo
29. november 2021

Radovan Karanović je doživel prvi poraz na klopi Maribora. (Foto: pigac.si)

Maribor je po petih zaporednih zmagah v Mursko Soboto prispel z velikimi obeti, potihoma pa se najbrž nadejal tudi utrujenosti domačih nogometašev, ki so v četrtek odigrali zelo naporno evropsko tekmo proti Tottenhamu.

Razplet je bil za Maribor razočaranje. Serije osmih tekem brez poraza je konec, Mura pa je bila na derbiju precej boljša, kar priznava tudi trener Maribora Radovan Karanović, ki je doživel sploh prvi prvenstveni poraz.

"Dejstvo je, da nismo bili v pravi podobi. Preveč posameznikov je bilo pod zahtevanim nivojem že od začetka tekme. Pri izpolnjevanju taktičnih navodil ni bilo tako, kot smo se dogovorili. Če se to zgodi, ko igraš proti takšnemu nasprotniku, kot je Mura, se ne more končati drugače kot s porazom," je po tekmi povedal Karanović.

"Mura je izkoristila dodatno energijo po uspehih v evropskem tekmovanju. Nam pa manjka več drznosti v igri, to je naša težava, s katero se moramo spoprijeti. Če bi bili pravi, bi rezultat bil drugačen. Toda po tem porazu moramo ostati mirni, se usmeriti k naslednji tekmi in iskati priložnost za nove točke v Celju. Zdaj je najpomembnejše pozitivno gledati naprej in se pripraviti na tekmo na najboljši možen način,
" je še dodal Karanović.