Vendarle prihaja do premikov glede nove pogodbe za Sergia Roberta

Španski vezist oz. njegovi zastopniki se bodo prihodnji mesec zopet sestali z Barcelono. Tema pogovorov bo nova pogodba za dolgoletnega člana ekipa Sergia Roberta, ki si jo je sicer obetal že septembra.

Uredništvo
16. oktober 2021, 5:16

Sergi Roberto si vendarle obeta novo pogodbo, pogovori se bodo odvili čez dobrih 14 dni. (Foto: Getty Images)

Pred časom smo poročali o nevsakdanji situaciji glede pogodbe Sergia Roberta. 29-letnemu vezistu in tudi otroku Barcelone je klub pred meseci javno obljubil novo pogodbo, potem pa je vse skupaj nekoliko potihnilo. Barcelona je nizala slabe rezultate, Sergi Roberto pa tako ali tako nikoli ni užival največje priljubljenosti med vselej zahtevnim katalonskim občinstvom. Zdelo se je, da se zna vsestranski vezist znajti na izhodnih vratih kluba.

Zdaj pa je vendarle prišlo do preobrata. Španski mediji namreč poročajo, da se bodo čez dobrih štirinajst dni nogometaševi zastopniki zopet sestali z vodstvom kluba in se dogovorili za podaljšanje pogodbe. Sergi Roberto bo zaradi slabe finančne situacije v klubu zaslužil približno polovico manj kot v preteklosti, svojo zvestobo pa naj bi Barceloni obljubil še za dodatni dve leti.

Predsednik kluba Joan Laporta je menda velik ljubitelj omenjenega nogometaša kljub temu, da je občasni španski reprezentant v zadnjem obdobju pogosto tarča žvižgov nezadovoljnega občinstva na štadionu Camp Nou. Aktualna pogodba bi se Sergiu Robertu iztekla prihodnje poletje, takrat bi lahko Barcelono zapustil kot prost nogometaš. Katalonski velikan pa si tega trenutno seveda ne more privoščiti.

Sergi Roberto je član Barcelone že od leta 2006, za svoj matični klub pa je doslej zbral že spoštovanja vrednih 312 nastopov v vseh tekmovanjih. 11 nastopov je zbral tudi za reprezentanco Španije.