Verjeli ali ne, Shunsuke Nakamura še vedno igra nogomet in ima nov klub

Shunsuke Nakamura je bil velika zvezda japonskega nogometa v prejšnjem desetletju, pri 41 letih pa danes še vedno aktivno igra nogomet in sicer v klubu, v katerem še zdaleč ni najstarejši igralec.

Uredništvo
11. julij 2019, 11:06

Foto: /

Velike japonske nogometne zvezde imajo očitno precej težav z izborom trenutka za slovo. Pri tem je zgodba zase prvi pravi japonski nogometni zvezdnik Kazuyoshi Miura, ki pri 52 letih starosti še vedno aktivno igra nogomet, po novem pa bo Miura slačilnico delil z igralcem, ki stopa po njegovih stopinjah in je na Japonskem prav tako nekoč veljal za veliko nogometno zvezdo.

Shunsuke Nakamura je bil v pred desetimi oziroma petnajstimi leti eden najboljših japonskih nogometašev, največji pečat pa je pustil v majici Celtica, s katerim je osvojil kar tri zaporedne naslove škotskega prvaka. Kasneje je igral še za španski Espanyol, leta 2010 pa se je vrnil na Japonsko, kjer aktivno nogomet igra še danes, ko šteje že 41 let.
Nakamura bo v novi sezoni igral v drugi japonski ligi v majici Yokohame FC, ki bo imela tako v svojih vrstah dva igralca, ki skupaj štejeta kar 93 let – Miuro in Nakamuro!

loading...