Viborg gradi slovensko kolonijo, tretji slovenski član tega kluba je postal Anel Zulić

Danski prvoligaš Viborg je danes sklenil dolgoročno pogodbo z obetavnim slovenskim branilcem Anelom Zulićem, ki se na sever Evrope seli iz Radomelj.

Uredništvo
1. september 2023

Anel Zulić (Foto: uradna spletna stran kluba)

Danski prvoligaš Viborg bo v prihodnje deležen še večje pozornosti selektorjev slovenskih reprezentančnih selekcij, saj je danes svoje vrste okrepil še s tretjim mladim slovenskim nogometašem. Ledino je že lani oral Žan Zaletel, nato se je v ta danski klub preseli Srdjan Kuzmić iz Mure, danes pa je dolgoročno pogodbo podpisal tudi 18-letni Anel Zulić, ki se v Viborg seli iz Radomelj.

Viborg je sporočil, da je Zulić podpisal pogodbo do leta 2027, športni direktor tega kluba Mads Agesen pa v njem vidi odlično investicijo za prihodnost.

"Anel je nadarjen centralni branilec z dobro fiziko, vidimo pa ga tudi kot modernega branilca, ki dobro obvladuje žogo. Čeprav je še zelo mlad, bo zagotovo zaostril konkurenco v naši obrambni vrsti, zato se že zelo veselimo, da mu bomo izrekli dobrodošlico v naši ekipi."

"Zanj je na trgu vladalo veliko zanimanja in imel je tudi ponudbe ostalih klubov, vendar pa je raje izbral Viborg kot večje evropske klube. Zelo smo veseli in ponosni zaradi tega," je povedal Agesen.

Kar 192 centimetrov visoki branilec je za Radomlje zbral 24 nastopov, junija pa je debitiral v majici slovenske reprezentance do 18 let.

"O tem klubu sem slišal veliko lepega, veliko pa sem se pogovarjal tudi s Srdjanom Kuzmićem, ki mi je o klubu in mestu povedal veliko pozitivnih stvari. Prepričan sem, da je to zelo dober klub zame in da bom tukaj lahko nadaljeval svoj razvoj. V tej fazi kariere je prestop v Viborg najboljši korak zame," je povedal Zulić.