Video: Benitezu se je obračalo od igre svojih varovancev

Za trenerja kova Rafe Beniteza ima treniranje na Kitajskem navkljub astronomski plači svojo ceno. Španec je bil med tekmo tako ogorčen nad igro svojih varovancev, da jim je obrnil hrbet in strmel v tribune.

Uredništvo
5. avgust 2020, 10:13

Foto: Getty Images

Španski trener Rafa Benitez je trenutno aktiven kot trener kitajskega prvoligaša Dalian Proja, pri katerem letno zasluži kar 12 milijonov evrov, s čimer je eden najbolje plačanih trenerjev sveta. Finančni motiv, zakaj se je nekdanji trener Liverpoola, Interja, Reala iz Madrida, Chelseaja in Valencie preselil na Kitajsko, je očiten, vendar pa za selitev na Kitajsko znameniti Španec vendarle plačuje svojo ceno.

Kakovost nogometa na Kitajskem je neprimerljiva z nogometom, kakršnega je bil doslej vajen, to pa je dobro demonstriral na nedavni prvenstveni tekmi proti Jiangu Suningu, na kateri je bil tako ogorčen nad predstavo svojih varovancev, da jim je sredi tekme kar obrnil hrbet ter nemočno zrl v daljavo v prazne tribune. Na tiskovni konferenci po koncu tekme se ni trudil pojasniti svojega obnašanja, saj je venomer znova ponavljal en in isti stavek.

"Ta tekma mi ni bila všeč."