Video: Brutalen štart branilca Lihtenštajna nad Leonom Goretzko

Na tekmi med Nemčijo in Lihtenštajnom jo je hudo skupil vezist Bayerna Leon Goretzka, ki je bil pripeljan v bolnišnico. Visok štart s podplatom igralca Lihtenštajna si lahko ogledate v spodnjem posnetku.

Uredništvo
12. november 2021, 4:36

Nemški vezist je prejel pravi taekwondo udarec v glavo, Jens Hofer pa rdeči karton. (Foto: /)

Nemčija je včeraj v sklopu kvalifikacij za Svetovno prvenstvo v Katarju gostila ekipo Lihtenštajna in jih domov poslala s kar devetimi zadetki v mreži vratarja Buchela. Dominantna predstava neusmiljenih Nemcev pa je vendarle imela tudi svojo ceno. Že pred deseto minuto srečanja je igro zapustil vezist Leon Goretzka, ki je prejel hud udarec v glavo.

Nogometaš nemškega Bayerna iz Münchna je v kazenskem prostoru Lihtenštajna čakal na predložek, ki je letel proti njemu, branilec gostujoče ekipe pa je nanj štartal z visoko dvignjeno nogo in nesrečnega vezista s podplatom zadel naravnost v glavo oz. v vrat. Jens Hofer si je za nepremišljen in zelo nevaren štart seveda takoj prislužil rdeči karton, Leon Goretzka pa je končal v bolnici.

Na srečo nekdanji vezist Schalkeja ni utrpel hujše poškodbe in se bo lahko kmalu vrnil na nogometne zelenice, nespametno posredovanje reprezentanta Lihtenštajna pa si lahko ogledate tudi v spodnjem video posnetku.