Video: Je bil zmagoviti zadetek Matka dosežen iz prepovedanega položaja?

Dramatičen obračun v Ljudskem vrtu je odločil zadetek Aljoše Matka, ki pa je bil morebiti dosežen iz prepovedanega položaja.

Uredništvo
8. november 2020, 9:20

Foto: pigac.si

Maribor je na zanimivi tekmi polni preobratov s 4:3 premagal Domžale, junak srečanja pa je bil mladi napadalec Aljoša Matko, ki je pet minut pred koncem tekme dosegel zmagoviti zadetek. Zadetek je sprožil kar nekaj polemik, saj je bil dosežen po akciji, v kateri je močno zadišalo po prepovedanem položaju – akcijo, ki se je začela z asistenco Blaža Vrhovca, si lahko ogledate na spodnjem posnetku.

Matko je sicer dosegel svoj drugi zadetek v majici Maribor in prvega po tretjem krogu državnega prvenstva, ko se je med strelce vpisal na krstni tekmi novega trenerja Maura Camoranesija proti Bravu.

"Dolgo časa je bil izven kadra, v teh minutah, ki jih je dobil, pa je bil eden najboljših na igrišču. Je igralec, ki je vedno aktiven, vedno išče priložnost in živi za gol. Veseli me, da je bil nagrajen za trud. Prav tako kot celotno moštvo, ki je odigralo tekmo z visokim ritmom vse do konca in z značajem, ki kaže pravo miselnost,
" je Matkovo predstavo ocenil Camoranesi.