Vincent Kompany je trenersko zaživel šele v Angliji, je to začetek velike kariere?

Legendarni branilec Manchester Cityja Vincent Kompany se je odlično znašel na klopi angleškega drugoligaša Burnleyja.

Uredništvo
12. november 2022

Vincent Kompany (Foto: Getty Images)

Vincent Kompany je kot nogometaš veljal za naravnega 'liderja', zato so številni gojili velika pričakovanja do njegove trenerske kariere, ki se je začela skoraj nemudoma po koncu kariere igralca.

Epizoda na klopi njegovega matičnega kluba Anderlechta se ni izšla v skladu z željami, saj je bruseljski velikan taval v slepi ulici, konfuzna pa je bila tudi narava Kompanyjevega dela, saj je nekaj časa pri Anderlechtu nastopal tudi kot igralec.

Anderlecht je hitro zapustil, bleščeča kariera pri Manchester Cityju pa mu je odprla vrata v Angliji, kjer je na klopi Burnleyja nasledil legendarnega Seana Dycha. Kompany trenutno svojo ekipo vodi v drugi angleški ligi, doslej pa mu je vse šlo kot po maslu, saj Burnley vodi na lestvici s kar petimi točkami prednosti pred zasledovalci.

Na zadnjih sedmih tekmah je Burnley šestkrat zmagal, oktobra pa je na osmih tekmah zabeležil pet zmag in tri remije, s čimer je suvereno osvojil nagrado za trenerja meseca.

"Rad bi se zahvalil čisto vsem, ki so bili tako ali drugače povezani s to nagrado. Za nami je dober mesec, vendar pa se trdo delo nadaljuje," je povedal 36-letni Belgijec.