Vinicius je bil že Barcelonin, nato pa je Kataloncem zaril nož v hrbet

Vinicius Junior se kaže kot zanimiv igralec, ki že odloča tekme. Z vsako dobro tekmo pa raste gnev v človeku, ki ga je igralec izdal.

Uredništvo
12. april 2021, 10:23

Foto: Getty Images

Intervju, ki ga je časniku Sport dal bivši vodja "operacij" Barcelone za področje Južne Amerike Andre Cury, odmeva. V njem je namreč govoril o trenutno zelo aktualnem igralcu madridskega Reala Viniciusu Juniorju, ki je v dobri formi. Brazilec je bil, priča Cury, sprva dogovorjen za prestop v Barcelono, nato pa je nenadoma obrnil ploščo. 

Vinicius je v Barcelono poslal svojega očeta in svoje agente.

"Imeli smo ustni dogovor. Agenti so nato poklicali Florentina Pereza, ki jih je povabil v Madrid. Rekli so, da gredo, a da to ne spremeni ničesar, ker je dogovor z Barcelono sklenjen. Potem so se vrnili v Barcelono, sklenili smo dogovor, stisnili smo si roke, potem pa so izginili in nas izdali," pravi Cury.

Po Curyjevih besedah je Barcelona Viniciusa spremljala že tri leta in pol pred Realom. 

"Petnajst dni pred podpisom za Real je Vinicius v Braziliji govoril, da je navijač Barcelone, da je Neymar njegov idol in da je Messi boljši od Cristiana Ronalda."

Dokaz, da je Real za Viniciusa vskočil zadnji trenutek, naj bi bil Rodrygo.

"Zato imajo dva igralca istih let, na isti poziciji, oba sta tujca izven EU. Rodryga dolgo poznam, dogovarjal sem se z njegovim agentom, s predstavniki Barcelone smo se sestali s predsednikom Santosa. Rekel pa sem, da želimo oditi s podpisanim dogovorom, kar se ni zgodilo. Pristal je v Madridu."
 
adplus-dvertising