Vinicius pred prvo tekmo sezone: Hočem vse, hočem pet ali šest naslovov evropskega prvaka

Real iz Madrida bo jutri v Helsinkih odigral prvo uradno tekmo v novi sezoni. Za zmago v evropskem superpokalu se bo pomeril z Eintrachtom iz Frankfurta.

Uredništvo
9. avgust 2022, 9:09

Vinicius Junior (Foto: Uradni FB/TW/IG profil igralca)

Real iz Madrida bo jutri v Helsinkih odigral prvo uradno tekmo v novi sezoni, v kateri bo branil tako naslov evropskega kot španskega prvaka. Že na prvi tekmi bo imel lepo priložnost za lovoriko, saj se bo na finalni tekmi evropskega superpokala pomeril z nemškim Eintrachtom iz Frankfurta, ki je na prvi uradni tekmi sezone doživel pravi potop, saj ga je Bayern v domačem prvenstvu razbil kar s 6:1.

Sijajni Brazilec Vinicius Junior, eden od junakov Realove trofejne sezone, je spregovoril za spletno stran UEFA in pred pričetkom nove sezone letvico premaknil še malo višje. Vinicius želi slediti vzoru številnih velikanov v zgodovini Reala iz Madrida in postati zgodovinski nogometaš tega kluba.

"Občudujem igralce, ki so temu klubu prinesli toliko lovorik in ki so zaslužni za to, da je Real Madrid največji klub na svetu. Seveda želim osvojiti še veliko lovorik in dolgo igrati za ta klub. Želim osvojiti še pet ali šest naslovov evropskega prvaka in želim biti tako vpliven član tega moštva kot so bili nekateri ostali velikani v zgodovini tega kluba," je povedal 22-letni Brazilec.

Vinicius je pred tekmo proti Eintrachtu povedal, zakaj je Real Madrid tako poseben klub.

"Kdorkoli nase nadene to majico, mora verjeti do konca in da je možen vsak preobrat. Mislim, da smo to v prejšnji sezoni tudi dokazali. Nekatere tekme so bile pravi vrtiljak emocij, a na koncu se je za nas vse izšlo na najboljši možen način," je še dodal Vinicius.