Visoka zmaga Aluminija, v spodnjem delu je vse bolj tesno

Bravo si ni uspel zagotoviti obstanka v ligi na današnji tekmi, Aluminij pa je z zmago krog pred koncem sezone zdaj točkovno izenačen z Ljubljančani.

Uredništvo
18. maj 2021, 7:15

Aluminij
3 : 0

Sod.: Matej Jug

Bravo
1 : 0
 
2 : 0
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
3 : 0
 
 
 
 
 
 
 
Aluminij: Luka Janžekovič, Emir Azemović, Nemanja Jakšić, Luka Petek, Roko Prša, Armin Djerlek (od 86. Alen Krajnc), Tonči Mujan (od 85. Gašper Pečnik), Aljaž Krefl (od 81. Aljaž Ploj), Klemen Bolha (od 80. Renato Pantalon), Nik Marinšek, Haris Kadrić (od 74. David Flakus Bosilj).Bravo: Igor Vekič, David Brekalo, Almin Kurtovič, Žan Trontelj, Vanja Drkušić (od 66. Rok Maher), Mark Španring (od 67. Sandi Ogrinec), Andraž Kirm (od 71. Matevž Matko), Luka Žinko, Nino Žugelj (od 72. Miha Kancilija), Martin Kramarič, Milan Tučić (od 65. Loren Maružin).

(Foto: pigac.si)

Na zelo pomembni tekmi za Aluminij je uvertura v dvoboj z Bravom šla izjemno hitro v smer, ki so si jo domači želeli. Tekla je komaj četrta minuta, ko je Kirm naredil napako, Tonči Mujan pa je premagal Vekića. Gol je Aluminiju olajšal delo. Na njem so Štajerci gradili in tudi po zaslugi zapravljene priložnosti Kramariča na drugi strani potem v 20. minuti zadeli še drugič danes - po podaji Đerleka in Roko Prša zadel za 2:0. 

V drugem polčasu je ekipa trenerja Oskarja Drobneta pravi čas "zaprla" tekmo. Ravno ob uri igre je po podaji Krefla zadel Nemanja Jakšić. Gostje niso bili nevarni in verjetno bodo obžalovali, ker niso bili, saj jih je Aluminij zdaj na lestvici ujel. Oba kluba imata zdaj po 42 točk in v teoriji še nista povsem varna, sta pa blizu. Odvisno bo od tega, kako se bodo jutri odrezali Celjani. 
 
adplus-dvertising