Vitjo Valenčiča čaka dolgo okrevanje

Mladi vezist Olimpije Vitja Valenčič je v času priprav na nadaljevanje sezone staknil poškodbo, zaradi katere še dolgo časa ne bo mogel igrati nogometa. Izgubljen je tudi za začetek nove sezone.

Uredništvo
21. maj 2020, 8:56

Foto: pigac.si

Olimpija dolgo časa ne bo mogla računati na pomoč mladega vezista Vitje Valenčiča, ki je v letošnji sezoni v slovenskem državnem prvenstvu zbral 20 nastopov. Valenčič je na treningu med ogrevanjem staknil poškodbo kolena, na njegovo žalost pa so pri tem nastradale kolenske vezi, kar pomeni da 21-letnega vezista čaka dolgo okrevanje.

Valenčič bo moral na operacijo, nato pa rehabilitacija, po kateri kar pol leta ne bo mogel igrati nogometa.

"To je težek udarec za nas. Vitja se je nekako stabiliziral v prvi ekipi. Igral je dobro," je za Siol povedal trener Olimpije Safet Hadžić.

Olimpija bo imela na sredini igrišča tako v bližnji prihodnosti kar nekaj težav, saj eden ključnih igralcev moštva Tomislav Tomić še ni podaljšal pogodbe, v času karantene pa je bilo govora tudi o težavah s Srbom Markom Putinčaninom, ki naj bi po informacijah nekaterih srbskih medijev že prekinil sodelovanje z Olimpijo, a tega v klubu še niso ne potrdili ne ovrgli.