Vitor Roque je skrajšal dopust: Bo imel brazilski dragulj več sreče s trenerjem Hansijem Flickom?

Mladi napadalec ni navdušil Xavija Hernandeza in veliko je bilo napisanega o tem, da bi lahko poleti odšel drugam. Na koncu je odšel Xavi, Vitor Roque pa je hitro zavihal rokave.

Uredništvo
13. junij 2024

Vitor Roque (Foto: Getty Images)

Barcelona je januarja odštela 40 milijonov evrov za mladega brazilskega napadalca Vitorja Roqueja, toda pri trenerju Xaviju Hernandezu mladenič ni dobival veliko priložnosti za dokazovanje. Morda bo drugače v prihodnji sezoni. Xavi se je že moral posloviti in na trenerski klopi enega največjih klubov na svetu ga je nasledil Nemec Hansi Flick.

Katalonski velikan ni v položaju, kjer bi si lahko brez težav privoščil odšteti takšno odškodnino za igralca, ki sedi na klopi za rezerviste.

Ena od nalog Flicka pri Barceloni bo tudi to, da iz mladega zvezdnika izvleče maksimum in mu pomaga na poti razvoja. Očitno je tudi Vitor Roque močno motiviran, da se dokaže novemu trenerju, saj je skrajšal dopust in se že danes vrnil v Barcelono.

Letos bo kar enajst članov Barcelone nastopilo na evropskem prvenstvu, nekateri pa bodo potem v juliju igrali še na Olimpijskih igrah v Parizu. Situacija za Hansija Flicka še zdaleč ni idealna, časa za spoznavanje igralcev pred začetkom nove tekmovalne sezone ne bo imel prav veliko. Bo pa več kot dovolj časa, da bo dobro spoznal Roqueja.

Vitor Roque je februarja praznoval 19. rojstni dan, lansko leto je debitiral za člansko reprezentanco Brazilije.