Vladimir Vermezović: Želim, da imajo igralci tak odnos do kluba, kot ga imajo navijači

Novi trener Mure Vladimir Vermezović je predstavil svojo vizijo delo na klopi prekmurskega prvoligaša, ki je imel ob začetk nove sezone kup težav.

Uredništvo
8. september 2023

Vladimir Vermezović (Foto: nsmura.si)

Mura je s prihodom srbskega strokovnjaka Vladimirja Vermezovića zdaj tudi uradno odprla novo poglavje nove sezone, ki se je za prekmurskega prvoligaša začela s kupom težav. Po odhodu nekaterih ključnih igralcev in slovesu trenerja Dejana Grabića je tehnični direktor kluba Gregor Balažic vodstvu kluba priporočil svojega nekdanjega trenerja v Partizanu, ki v Slovenijo prihaja z izkušnjami s klopi enega največjih klubov v regiji, prav tako pa tudi z izkušnjo vodenja dva od večjih klubov v Južni Afriki – Orlando Pirates in Kaizer Chiefs.

"Rad bi se zahvalil vsem, ki so sodelovali v pogovorih. Predsednik je povedal, da so naši pogledni skupni, pozabil pa je še na eno stvar, ki nam je skupna, to so črno-bele barve. Sam sem celo življenje črno-bel in zato še enkrat zahvala, da ste me pripeljali sem, da se lahko počutim kot doma. 

"Naši pogledi glede nogometne filozofije so praktično enaki. Gregor Balažic, glede na to, da sva oba igrala v Partizanu, zelo dobro ve, kakšna je ta filozofija in veseli me, da sem to prepoznal v pogovorih z vodstvom kluba. Vesel sem, da se mi je ponudila priložnost in upam, da ne bomo razočarali," je na tiskovni konferenci povedal 60-letni Beograjčan.

Vermezović je hitro ugotovil, da so navijači duša Mure.

"Dali bomo vse od sebe, da navijačem Mure, o katerih sem slišal vse najboljše, priredimo veliko veselja. Želel bi, da imajo igralci Mure takšen odnos do kluba, kot ga imajo navijači. To bo naša prva naloga in od tu naprej se mora vse začeti," je povedal Vermezović.

Vermezović je v nadaljevanju predstavil svojo vizijo dela v Murski Soboti.

"Ne morem še govoriti o tem, kako bomo igrali. Lahko pa povem, da bom od vsakega nogometaša zahteval, da svoje delo opravi na sto odstotkov, saj bomo lahko samo tako uspešni. V kolikor bomo vsi, trenerji, igralci, zaposleni v klubu in vodstvo kluba dajali svoj maksimum, potem bo vse, kot mora biti. Nogomet je odvisen od kvalitete nogometašev, ki jih imate, od sestave ekipe. 

Šele, ko se bom spoznal z igralci, z vsakim posebej, bom lahko povedel več o sistemu in o tem, kako bomo igrali. Ali bo to agresivno, ali bomo prepustili nekomu iniciativo, če je močnejši od nas in bomo skušali presenetiti na drug način, to bomo videli. Talent imamo, Slovenci so bili že v Jugoslaviji znani kot deloven in discipliniran narod in verjamem, da tu ne bo težav," je povedal Vermezović.