Vombergar: Počutim se vse bolj samozavestnega

Andres Vombergar bo eden glavnih adutov Olimpije na današnjem večnem derbiju proti Mariboru, na katerem bodo zmaji skušali zmanjšati zaostanek za največjim rivalom.

Uredništvo
3. december 2020, 9:18

Andres Vombergar je na zadnjih šestih prvenstvenih tekmah dosegel štiri zadetke. (Foto: pigac.si)

Olimpija bo danes v Stožicah gostila Maribor, ki na drugi prvenstveni večni derbi v sezoni prihaja z lepo zalogo prednosti na lestvici in s serijo petih zaporednih zmag. Olimpija derbi pričakuje po porazu v Domžalah, eden njenih glavnih adutov pa bo Andres Vombergar, ki je po težavnem začetku sezone v zadnjem času ujel dobro strelsko formo.

Vombergar je na zadnjih šestih tekmah dosegel štiri zadetke, tudi v Domžalah pa je imel kar nekaj lepih priložnosti za zadetek, a žoga na njegovo nesrečo ni hotela v mrežo.

"Sem zadovoljen, čeprav sem imel proti Domžalam nekaj priložnosti za zabiti zadetek. Tu je tudi delo ekipe, ki mi je dalo samozavest. To se čuti na igrišču, v slačilnici in to je za napadalca zelo pomembno,"
je pred derbijem razmišlja v Argentini rojeni napadalec, ki je pred derbijem sicer v svojih izjavah precej previden.

"Smo optimistični, čeprav smo prejšnjo tekmo izgubili. V Stožicah smo doma, tukaj se dobro počutimo in upajmo, da vse tri točke ostanejo v Ljubljani. To bo zelo težka tekma. Vemo, da je Maribor v dobri formi in v dobrem položaju. Verjeti moramo vase, imamo dobro ekipo in to bomo jutri dokazovali," je za klubsko spletno stran povedal Vombergar.
 
adplus-dvertising