Vpoklic Agima Ibraimija v Makedoniji dviga prah, šest let je že od zadnje tekme

Agim Ibraimi je zadnjo reprezentančno tekmo odigral pred skoraj šestimi leti, zdaj pa se vrača v makedonsko reprezentanco.

Uredništvo
21. marec 2021, 3:00

(Foto: SPS)

Nekdanji nogometaš Olimpije in Maribora Agim Ibraimi je bil po dolgem času spet vpoklican v makedonsko reprezentanco. Ibraimi je trenutno član Kukesija iz albanske lige, na 23 tekmah pa je dosegel 11 golov. Kljub temu pa je njegov vpoklic v reprezentanco dvignil veliko prahu, saj mnogi menijo, da kljub nekaterim odsotnostim iz reprezentance ni upravičen.

Ibraimi je po slovesu od Domžal najprej igral za makedonsko Shkendijo (z njo je bil prvak), v letošnji sezoni pa prvič v karieri igra v albanski ligi.

V letih, ko je bil vodilni igralec Maribora, je bil Ibraimi pomemben član makedonske reprezentance, bil je tudi makedonski igralec leta, a je zadnja leta njegova igralska zvezda začela zahajati. Ibraimi, ki je pri Cagliariju zbral tudi 25 nastopov v italijanski Serie A, je star 32 let. Ibraimi je Maribor, kjer je preživel najlepša leta svoje kariere, zapustil po sporu z Zlatkom Zahovićem. Nekdanji športni direktor Maribora si je takrat privoščil nedopustno žaljenje igralca preko kratkih tekstovnih sporočil, njihova vsebina je takrat v javnosti močno odmevala. Ibraimi je bil tudi suspendiran, Maribor pa je zapustil praktično skozi zadnja vrata. 
 
adplus-dvertising