Vratar Milana je opisal vsakdan v Milanu: Ljudje si ne predstavljajo, kako hudo je

Vratar Milana Asmir Begović je zelo podrobno orisal, kakšen je dandanes vsakdan v epicentru epidemije novega koronavirusa v Evropi.

Uredništvo
16. marec 2020

Asmir Begović se je pozimi preselil na posojo v Milan. (Foto: Getty Images)

Milano je mondena prestolnica ene najbolj razvitih italijanskih pokrajin, ena od modnih metropol sveta in nasploh mesto, ki slovi po visokem življenjskem standardu. Dandanes so to zgolj še stereotipi iz preteklosti, saj se je drugo največje italijansko mesto spremenilo v mesto duhov, vratar AC Milana Asmir Begović pa je v intervjuju za Daily Mirror podrobno orisal, kakšno stanje danes vlada v trenutnem epicentru epidemije novega koronavirusa.

"Vse je v popolni karanteni. Ulice so prazne, odprte so le trgovine. Lahko greš kupiti nekaj hrane, nato pa greš takoj nazaj domov. Noro. Milano je veliko mesto, a ko živiš tukaj, imaš občutek, kot da si sredi filma. Ljudje so govorili, da vse spominja na filmsko sceno in s tem se lahko povsem strinjam. Mislim, da si ljudje ne predstavljajo, kako hudo je trenutno tukaj," je povedal Begović.

"Virus je močno udaril Italijo. Ne vem, zakaj je temu tako, a dejstvo je, da je država doživela zelo močan udarec. Žal ti se je za državo, za vse okužene ljudi, za številne smrti …To je grozno in uničujoče za ljudi. Poslušamo novica, da zbolevajo tudi igralci ostalih klubov in v takšnih trenutkih si želiš le to, da bi se življenje vrnilo v normalno stanje."