Vrnil se je! Josip Iličić prebil ledino tudi v klubu, bil je streljaj oddaljen od hat-tricka

Josip Iličić je igralec, pri katerem sredina ne obstaja. Danes je bil znova tisti dobri stari Iličić, ki je svojo ekipo popeljal do visoke zmage in se znebil težkega psihološkega bremena.

Uredništvo
17. oktober 2021, 5:10

Josip Ilićić je dosegel prva dva zadetka v letošnji sezoni. (Foto: Getty Images)

Atalanta je danes v gosteh visoko s 4:1 premagala Empoli in zabeležila eno najbolj prepričljivih zmag v doslej še ne tako prepričljivi sezoni, veseli pa dejstvo, da se je v Empoli v simboličnem smislu vrnil tudi slovenski zvezdnik Josip Iličić, ki je tekmo tokrat začel od prve minute.

Iličić se je trenerju Gian Pieru Gasperiniju za zaupanje oddolžil z dvema zadetkoma, ki sta bila obenem tudi njegova prva zadetka v novi sezoni italijanske Serie A. Prvega je dosegel po spretno izpeljanem protinapadu, v katerem je zadel prazno mrežo, drugi pa je bil njegova klasična mojstrovina, saj z levico z roba kazenskega prostora poslal neubranljiv strel, s katerim je Atalanto popeljal v vodstvo z 2:0.V nadaljevanju tekme je imel Iličić z bele točke priložnost celo za hat-trick, a najstrožje kazni ni izkoristil.

Iličić je na igrišču vztrajal do 68. minute, njegov reprezentančni soigralec Petar Stojanović pa je za Empoli odigral celo tekmo.