Vroča govorica iz Francije: Luka Elsner je resen kandidat za naslednika Willa Stilla!

Bo slovenski trener Luka Elsner v novi sezoni vodil klub, ki ima v francoski Ligue 1 veliko boljši renome kot njegov Le Havre?

Uredništvo
14. maj 2024

Luka Elsner (Foto: Uradni facebook profil kluba)

Slovenski trener Luka Elsner je v tem tednu proslavljal obstanek v Ligue 1, kar je za Le Havre izjemen dosežek, če upoštevamo dejstvo, da gre za klub z enim od najnižjih proračunov v francoski eliti.

Le Havre je pod Luko Elsnerjem preživel dve sanjski sezoni, saj se je najprej nepričakovano uvrstil v Ligue 1, v letošnji sezoni pa je prav tako demantiral napovedi in se obdržal med najboljšimi. Elsnerjeve zasluge je pri tem prepoznalo tudi vodstvo Ligue 1, ki ga je uvrstilo na seznam kandidatov za najboljšega trenerja sezone.

Elsnerjevega dela ni prepoznala le Ligue 1, temveč tudi tekmeci, saj belgijski novinar Sacha Tavolieri razkriva, da naj bi bil Elsner resen kandidat za prevzem vodenja kluba, ki v Franciji uživa precej višji renome kot Le Havre.

Nad njim naj bi se namreč navdušilo vodstvo Reimsa, pri katerem so nedavno odpustili Belgijca Willa Stilla – trenerskega samouka, ki je sam odkrito priznal, da se je prvih trenerskih veščin priučil z zavzetim igranje igre Football Manager.

V Reimsu po Stillovem odhodu še niso našli novega trenerja, Tavolieri pa trdi, da je vodstvo Reimsa že vzpostavilo stik z Le Havrom in da je pripravljeno za predčasno prekinitev pogodbe celo plačati odškodnino.

Elsnerjeva pogodba v Le Havru je veljavna do konca prihodnje sezone.