Vroča roba: Atletico Madrid, Newcastle in Napoli so že poslali ponudbe za Robina Le Normanda

Branilec španskega Real Sociedada je na radarju mnogih zanimivih ekip iz najmočnejših evropskih lig. Prve ponudbe so že na mizi.

Uredništvo
3. april 2024

V poletnem roku za prestope bi utegnil letos tudi Le Normand zamenjati sredino. (Foto: Getty Images)

Ni skrivnost, da je osrednji branilec Robin Le Normand zdaj že dolgo časa na radarju številnih velikih klubov. V lanskem poletju se ga je povezovalo z Arsenalom, Liverpoolom in Real Madridom, letos pa so aktualni Atletico Madrid, Napoli in Newcastle. Slednji trije naj bi že poslali ponudbe na naslov Real Sociedada, poleti pa bo interesa še več.  

Številke se začnejo pri 20 milijonov evrov. Toliko ponuja Atletico Madrid, ki je pripravljen v posel vključiti še Javija Galana iz svojih vrst.

Newcastle upa, da bo La Real prepričal s ponudbo v višini 27 do 30 milijonov evrov in še nekaj milijonov v obliki variabilnih bonusov. Napoli pa naj bi sestavil podoben paket kot angleški prvoligaš. Neapeljčani so bili zelo zagreti sicer že lansko leto.

Le Normand je 27-letnik iz Francije, ki pa je lansko leto pridobil špansko državljanstvo in junija debitiral v dresu Španije. Doslej je zbral devet nastopov. Sociedad ga je v letu 2016 pripeljal iz Bresta kot prostega igralca, danes pa je ta nogometaš iz Pabuja ocenjen na približno 40 milijonov evrov tržne vrednosti. Opravili so torej sijajen posel.

Robin Le Normand je za Real Sociedad doslej zbral 215 nastopov v vseh tekmovanjih, dosegel je šest golov in prav toliko tudi asistenc.