Vsaj en igralec razpadle Rogaške bo igral v Evropi: Alen Korošec je podpisal za pokalnega zmagovalca

Dosedanji član Rogaške Alen Korošec bo svojo kariero nadaljeval v vrstah bolgarskih pokalnih prvakov.

Uredništvo
11. junij 2024

Alen Korošec (Foto: uradna spletna stran kluba)

Rogaška je v minuli sezoni, ki se je zaradi zavrnjene licence končala s selitvijo kluba v amaterske vode, izstrelila vrsto igralcev, katerim se navkljub razpadu kluba ne gre bati za prihodnost. Kar nekaj je takšnih, ki ne bodo imeli težav pri iskanju novih delodajalcev, med prvimi pa je šel na boljše vezist Alen Korošec, ki je bil v minuli sezoni eden najbolj standardnih članov moštva.

Nekdanji član Nafte in Taborja iz Sežane je postal član bolgarskega prvoligaša Boteva iz Plovdiva, ki je v minuli sezoni osvojil bolgarski pokal in se tako uvrstil v kvalifikacije za uvrstitev v ligo Europa.

Botev Plovdiv je tudi eden od hipotetičnih nasprotnikov Maribora v prvem krogu kvalifikacij, za Korošca pa bo to pri 22 letih prva selitev na tuje.

Korošec je z bolgarskim klubom podpisal dveletno pogodbo, na isti dan pa je član tega kluba postal tudi drugi najboljši strelec prvenstva v Črni gori Aleksa Maraš.

Korošec je v minuli sezoni za Rogaško na 39 nastopih v vseh tekmovanjih dosegel pet zadetkov in prispeval še pet asistenc.