Vezist Domžal pred tekmo proti Gorici

Vse je še odprto

Vezist Domžal Lucas Horvat meni, da bi si Domžale na derbiju proti Olimpiji zaslužile več, kljub temu pa je prepričan, da boj za vrh lestvice še naprej negotov in odprt.

Uredništvo
3. november 2016, 1:43

Foto: SPS

Nogometaši Domžal bodo po porazu v Stožicah sezono nadaljevali doma proti Gorici in skušali nadaljevati uspešno serijo domačih tekem, na katerih so ob impresivni gol razliki 10:1 zabeležili tri zaporedne zmage. Izkušeni vezist Lucas Horvat, ki v zadnjih mesecih igra v odlični formi, meni, da si Domžale niso zaslužile poraza v Ljubljani.

''Ko se tekma konča, moraš že začeti razmišljati o naslednji. Prvenstvo je dolgo in ena tekma ne odloča o ničemer. Obračun z Olimpijo smo analizirali in spoznali napake, ki jih moramo v prihodnje odpraviti. Še vedno sem prepričan, da si nismo zaslužili poraza. Neodločen izid bi bil najbolj realen, a to je nogomet in na vsaki tekmi odločajo podrobnosti," je za uradno klubsko stran povedal elegantni vezist, ki je v  zadnjih mesecih – od prve minute je začel  zadnjih enajst prvenstvenih tekem zapovrstjo – malodane nezamenljiv člen domžalske enajsterice.

Horvat meni, da poraz proti Olimpiji vendarle ni usoden, zato še naprej pričakuje odprt in negotov boj za naslov prvaka.

"Prvenstvo je še dolgo in borili se bomo vse do konca. Točke bomo iskali na vsaki tekmi. ''Vsi smo si še zelo blizu. Po porazu lahko hitro zdrsneš za nekaj mest, z zmago pa lahko narediš velik korak naprej. Vsako tekmo igramo na svoj način, cilj pa je seveda priti čim višje na lestvici."