Vse manj je svetovnih prvakov iz leta 1966: Anglija se poslavlja od Jimmyja Greavesa

V starosti 81 let je umrl nekoč odličen angleški nogometaš Jimmy Greaves.

Uredništvo
19. september 2021, 11:59

Jimmy Greaves je bil nekoč sijajen strelec. (Foto: uradna spletna stran kluba)

Angleški nogomet je izgubil še enega velikana. Umrl je namreč legendarni napadalec Jimmy Greaves, nekdanji angleški reprezentant in član ekipe, ki je leta 1966 osvojila naslov svetovnega prvaka. Ker je bil poškodovan, je takrat igral le v skupinskem delu, v finalu pa ni nastopil, ni dobil niti medalje (krivica je bila popravljena šele leta 2009). 

Greaves je bil star 81 let.

Nogomet je Greaves začel igrati pri Chelseaju, nato je igral še za AC Milan, daleč največji pečat pa je pustil v devetih letih pri Tottenhamu. Pozneje je igral še za West Ham, Brentwood, Chelmsford, Barnet in Woddford. 

Za reprezentanco Anglije je Greaves prenehal igrati leta 1967, še vedno pa je njen četrti najboljši strelec vseh časov (44 golov na 57 tekmah), za Garyjem Linekerjem, Bobbyjem Charltonom in Waynom Rooneyjem

Po koncu igralske kariere je ime Greaves ogromno težav v zasebnem življenju. Močno ga je prizadela smrt štirimesečnega sina, vdajal pa se je tudi alkoholizmu. Potem pa je postal priljubljen TV komentator, vodil pa je tudi priljubljeno televizijsko oddajo Saint and Greavsie. 

Leta 2015 je utrpel kap, ki ga je povsem onemogočila.