Luka Elsner po novem domačem neuspehu Domžal

Vselej pademo na testu

Leto 2016 je zaenkrat izjemno neuspešno za nogometaše Domžal, sploh če gledamo na rezultate domačih tekem, kjer rumeni niso zabeležili niti ene zmage.

Uredništvo
3. april 2016, 11:17

Foto: SPS

To je nazadnje v soboto izkoristilo še Krško, ki je v zgodovinsko napetem boju za obstanek doseglo veliko zmago ob Kamniški Bistrici (2:3). Krčani so se veselili sploh prve zmage proti Domžalam v prvoligaški konkurenci, potem ko je na koncu prvega in na začetku drugega polčasa dvakrat zadel David Poljanec, v 65. minuti pa je Luka Volarič poskrbel že za kar malce neverjetnih 0:3.

Domžalčani so ob igri na vse ali nič močno pritisnili in po prvencu Marka Alvirja v slovenski prvoligaški konkurenci je Antonio Mance dobrih pet minut pred iztekom rednega dela tekme poskrbel za napet zaključek, toda Marko Zalokar je ustavil vse domače nalete. Trener Domžal Luka Elsner razumljivo ni bil zadovoljen s prikazanim.

"Krčanom smo podarili zmago, ki je popolnoma zaslužena, saj so prikazali dobro predstavo in precej individualne kvalitete. Gole smo dobili s kota, avta in preskok igre," je Elsnerja citirala uradna spletna stran Domžal.

"To so stvari, ki so enostavno rešljive, če si osredotočen na svoje delo. Še posebej, če se zavedaš, da so točke dosegljive le v primeru, da v obrambi ohraniš ničlo. Podarili smo tri gole in edina pozitivna stvar je reakcija v zaključku tekme. Približali smo se in to je sposobnost, ki jo moramo ohraniti tudi v prihodnje. Toda za ekipo, ki si želi več kot le bitke za Evropo, je bilo v prizadevanju in mentalni pripravljenosti na osredotočenost pri dogodkih to daleč premalo.

"Prav to (osredotočenost, op. a.) nas tepe že nekaj let in če bi imel čarobno palico, bi to z veseljem spremenil. Neprestano prihajamo do tekem, s katerimi bi lahko naredili preboj, a so za nas vselej previsoka ovira. Ko bi si morali priboriti boljše izhodišče, vselej pademo na testu. Pristop in želja niti nista bila slaba, a to je nekaj drugega od osredotočenosti na dogodke. Pri tem smo bili na izjemno nizki ravni. Podarjamo gole in spomladi se je na petih tekmah takih nabralo že šest. To je preveč. Slabo smo vstopili v serijo tekem, ampak imamo srečo, da bomo stvari hitro pozabljali, saj ni časa za žalovanje. Ne smemo pasti v negativno serijo, zato moramo od tega poraza odskočiti, tako kot smo v preteklosti že večkrat storili."


Naslednja preizkušnja za Domžale je v natrpanem aprilskem urniku gostovanje Kopra, ki v športni park prihaja sredi tedna.