Vsi bi nakupovali pri Palmeirasu: Inter zanima za tri najstnike, ki se kalijo pri brazilskem velikanu

Mladinski pogon slovitega brazilskega prvoligaša je postal pravi hit pri največjih klubih v Evropi. Začelo se je z Endrickom in očitno mu bodo na staro celino sledili še mnogi drugi mladi talenti.

Uredništvo
2. junij 2024

Estevao Willian Almeida de Oliveira Gonçalves (Foto: Getty Images)

Najprej Endrick, zdaj Messinho, v kratkem pa še Bele, Lima in Luighi? Brazilski prvoligaš Palmeiras se je zelo dobro založil z mladimi in perspektivnimi igralci, ki se pridno razvijajo in nase opozarjajo številne velike klube iz Evrope. Brazilcem se zdaj smeji do ušes, obetajo si mastne zaslužke in kupičenje obilja se utegne nadaljevati že letos.

Endrick bo igral za Real Madrid, ki je zanj odštel okoli 50 milijonov evrov. Estêvão, poznan tudi kot Messinho, je pred prestopom v Chelsea.

Tudi v temu primeru bi lahko Palmeiras, z vsemi dodatki in bonusi, zaslužil 50 milijonov. V osnovi pa bo znesek znašal približno 35 milijonov evrov. Kaj pa omenjeni Bele, Lima ter Luighi? Vsi trije so na radarju Interja, ki je letos osvojil italijansko Serie A.

Eric Bele je 17-letni ofenzivni nogometaš, ki je rojstni dan praznoval januarja, v višino pa meri 180 centimetrov. Wesley Lima praznuje en dan pred Belejem, je pa leto dni mlajši in po nogometni izobrazbi je krilni napadalec. Tu je še 'devetka' Luighi, ki je aprila dopolnil 18 let. Na debi v članski ekipi še čaka, je pa že sedel na klopi med rezervisti.

Omenjene mladeniče bo zanimivo spremljati v prihodnjih sezonah, določeni bodo med člane prodrli že letos.