Vukušić: Olimpija je pokazala, kdo je gazda v slovenskem nogometu

Po zmagi na zadnjem večnem derbiju je strelec gola Ante Vukušić kar pokal od samozavesti. Prepričan je, da je Olimpija širni Sloveniji pokazala, kdo je najboljši v slovenski nogometni ligi.

Uredništvo
28. junij 2020, 11:02

Foto: pigac.si

V začetku marca je Ante Vukušić, takrat prvi strelec lige, dosegel svoj zadnji gol. Po povratku po dolgi prekinitvi je bil dolgo časa hladen, danes, na derbiju, pa se je znova ogrel. Izkoristil je prostor, lepo podajo Stefana Savića in slabo pokrivanje Špira Peričića. Mojstrsko je odmeril in premagal Jasmina Handanovića. To je bilo dovolj, da je izmučena in realno gledano slabša Olimpija dobila zadnji večni derbi z Mariborom v letošnji sezoni. 

Dalmatinec je po tekmi, v kamero RTV Slovenija, povedal: "Nismo izgubili glave. Danes je bilo pomembno, da igramo brez nepotrebnega tveganja in odgovorno. Vsem fantom čestitam za borbo. Pokazali smo, kdo je gazda v Sloveniji. V drugi polčas smo vstopili z dogovorom o taktiki in disciplini. Imeli smo dve, tri priložnosti. Maribor je imel dolge žoge, niso naredili ničesar, bili so nenevarni."

Svojo strelsko formo pa je Vukušić komentiral z naslednjimi besedami: "Nisem zabijal, pa se je ustvarila panika. Pomembno je, da zmagujemo in da do konca sezone dobimo vse tekme. Super pa je, da se mi je odprlo."
loading...