Vzorna solidarnost nemške elite: Štirje velikani zbrali 20 milijonov evrov za svoje tekmece

Bayern iz Munchna, Dortmund, Leipzig in Bayer iz Leverkusna so sporočili, da so zbral zajeten del denarja, ki bo namenjen pomoči klubom iz prvih dveh najmočnejših nemških lig.

Uredništvo
26. marec 2020, 2:41

Foto: uradna spletna stran kluba

Štirje nemški velikani in bržčas štirje najbogatejši klubi v Bundesligi – Bayern, Dortmund, Leipzig in Bayer – so danes sporočili, da so skupaj ustanovili solidarnostni fond, v katerem so zbrali 20 milijonov evrov, ki bodo namenjeni pomoči klubom v borbi s pandemijo koronavirusa. Omenjena četverica želi na takšen način pomagati klubom prve in druge nemške lige, ki bodo imeli  zaradi nenadnega izpada prihodkov največ likvidnostnih težav.

Direktor Dortmunda Hans-Joachim Watzke je pojasnil, da bodo 12.5 milijona evrov omenjeni štirje klubi prispevali tako, da se bodo odrekli prihodkom z naslova prodaje televizijskih pravic, 7.5 milijona evrov pa so prispevali iz svojih lastnih sredstev.

"Pripravljeni smo pomagati ostalim klubom, če je naš končni cilj čim bolj omiliti škodo zaradi pandemije koronavirusa,"
je povedal Watzke.

O distribuciji zbranega denarja bo odločal izvršni komite nemške nogometne zveze (DFL).

"Izvršni komite DFL je vsem štirim udeležencem lige prvakov zelo hvaležen za njihovo gesto, ki skrbi za našo nogometno skupnost kot tako," je povedal predstavnik DFL Christian Seifert.loading...