Pred derbijem Tottenham - Arsenal

Wenger: Henry bo težko sodil

Legendarni napadalec Arsenala Thierry Henry meni, da takšne jeze med navijači svojega kluba še ni bilo. Toda trener Arsene Wenger mu je vrnil žogico pred sobotnim derbijem.

Uredništvo
5. marec 2016, 9:42
Vse od začetka dobičkonosnega službovanja pri televiziji Sky Sports se Thierry Henry ne brzda, ko je treba kritizirati njegov nekdanji klub Arsenal. Bivši napadalec se je med drugim odmevno lotil že rojaka Olivierja Girouda, zdaj pa je v tedenski kolumni za tabloid The Sun zapisal, da takšne jeze med navijači, kakršno je občutil po sredinem porazu s Swansea Cityjem (1:2), na tribunah domačega stadiona še nikoli ni zaznal.

"Topničarji" so poslušali žvižge po tekmi, ki je še dodatno ustavila njihov lov za težko pričakovanim državnim naslovom, navijači pa so se trenerja Arsena Wengerja lotili že med samim obračunom, ko je Francoz zamenjal edinega strelca Joela Campbella. Henry, ki kot trener pomaga v mladi ekipi kluba, je v svoji kolumni dodal, da so za nastalo situacijo krivi igralci in njihove predstave, a mu je Wenger pred težko pričakovanim derbijem z največjim rivalom Tottenhamom na White Hart Laneu vrnil žogico.
 
"Thierry Henry ima svoja mnenja. Toda o jezi 60.000 navijačev bo težko sodil kar tako, saj sedi na najboljših sedežih stadiona," je pred bitko za severni London, ki bi lahko usodno vplivala na bitko za naslov, povedal Wenger. Dodal je, da se bo z nekdanjim varovancem "pogovoril" in nadaljeval: "Navijači nam bodo stali ob strani (na White Hart Laneu, op. a.), ne skrbite. To je tista tekma, na kateri nam navijači vedno stojijo ob strani. Na nas je, da jim damo še nekaj več zaupanja in s kakovostjo naše igre še povišamo njihovo glasnost."
 
Arsenal gre v popoldanski derbi (ob 13.45) s kar tremi zaporednimi porazi v vseh tekmovanjih. Tik pred izpadom iz Lige prvakov so Londončani po porazu z Barcelono na prvi tekmi osmine finala (0:2), Leicester City pa jim na vrhu Premier League beži za šest točk. Dvomi prihajajo tudi iz vrst Wengerjevega trenutnega igralskega kadra – Alexis Sanchez je denimo po porazu s Swanseajem izjavil, da ekipi manjka "lakote" in "prepričanosti" zmage na največjih tekmah.
 
"To izjavo morate vzeti malce z rezervo. To se vedno pojavi, to prepričanje pride z zadnjim rezultatom, ki ti je uspel. Morda pa je naša samozavest res utrpela udarec. A v nogometu je vedno tako, 98 odstotkov reči delamo prav, še dva odstotka pa moramo morda dodati z iskanjem naših skupinskih kvalitet in morda moramo vložiti še nekaj več truda," je nadaljeval trener Arsenala, ki štirikrat zapored ni izgubil od leta 2002. Tottenham ima za nameček tri točke prednosti pred sosedi, ki jih ni uspel na koncu sezone prehiteti niti enkrat vse od prihoda Wengerja. Ta vsaj kakšen mesec ne bo mogel računati na pomembnega člana prve postave Petra Čecha. Zamenjal ga bo David Ospina.
 
"Če pogledate naš odstotek zmag z Ospino v vratih, je prav tako zelo dober. Zato me, povsem zares, niti malo ne skrbi. Zelo težko je napovedati, kaj se bo zgodilo jutri. To je eden redkih (derbijev severnega Londona, op. a.), kjer je v igri tudi naslov, morda edini, odkar sem jaz tukaj," je še povedal Wenger, ki je moral odgovoriti tudi na provokativno vprašanje, če bi bila še ena sezona brez prvega državnega naslova po letu 2004 enaka polomu.
 
"Pošteno povedano – v tem trenutku mi to ne roji po glavi. Če mi to rečete, potem da, ker si želimo osvojiti naslov. Toda to bo rojilo tudi po glavah šestih ali sedmih ostalih ekip. Normalno je, da to tako dojemate. Če kjerkoli intervjuvate navijače, potem vam bodo pri ostalih šestih ali sedmih ekipah povedali enako," je sklenil Wenger. 
loading...