Wenger: Obžalujem, da nisem Arsenala zapustil že prej

Legendarni trener Arsenala Arsene Wenger danes odkrito priznava, da 22-letna trenerska kariera na klopi Arsenala ni bila nujno najboljša ideja.

Uredništvo
9. november 2021, 11:05

Arsene Wenger. (Foto: Getty Images)

Arsene Wenger je glavnino svoje trenerske kariere preživel na klopi londonskega Arsenala, na kateri je doživel številne vrhunce in na koncu tudi številne padce. Topničarje je vodil kar 22 let, v tem času osvojil 17 lovorik, zadnja leta njegovega dolgega obdobja na klopi topničarjev pa so bila precejšnje razočaranje, saj je že pod njegovim vodstvom Arsenal izgubil stik s samim vrhom Premier League.

Francoz ne glede na to velja za največjega in najbolj markantnega trenerja v zgodovini kluba, dandanes pa priznava, da tako dolg trenerski mandat morda le ni bila najboljša zamisel.

"Povsem sem se identificiral s klubom in to je bila moja napaka. Preveč mi je bilo všeč biti trener v Arsenalu in za to mi je žal. Moral bi poizkusiti tudi nekaj drugega. Včasih se sprašujem, če se je pri meni nekaj usodno prelomilo po tisti sezoni, v kateri smo naslov prvaka osvojili brez poraza …"

Arsene Wenger je Arsenal vodil med letoma 1996 in 2018.


"Leto 2007 je bila prelomna točka. Tedaj sem prvič začutil napetosti znotraj uprave. Bil sem razpet med lojalnostjo klubu in lojalnostjo Davidu Deinu. Še danes ne vem, če sem ravnal prav, saj po tem življenje v klubu nikoli ni bilo več enako."

Wenger je priznal, da je imel kot trener Arsenala neštete ponudbe z vseh koncev.

"Lahko bi prevzel reprezentanco Francije. Ne enkrat, celo dvakrat ali trikrat. Dvakrat bi lahko odšel v Real iz Madrida, imel sem tudi možnosti, da postanem trener Juventusa, PSG, celo Manchester Uniteda," je dodal Wenger.