Wenger je zelo presenetil z razkritjem, kateri odhod v Arsenalu najbolj obžaluje

Arsenal je v dve desetletji trajajočem mandatu Arsena Wengerja prodal ogromno odličnih nogometašev, Arsene Wenger pa je izposavil tistega, čigar slovo dandanes najbolj obžaluje.

Uredništvo
11. november 2021, 10:32

Arsene Wenger najbolj obžaluje prodajo Nicolasa Anelkaja. (Foto: Getty Images)

Arsenal je v eri Arsena Wengerja prodal številne izjemne nogometaše, ki so se v času odhajanja iz kluba zdeli povsem nezamenljivi. Odhajali so igralci kova Thierryja Henryja, Patricka Vieiraja, Marca Overmarsa, Robina van Persieja, Cesca Fabregasa in številni ostali, zato je bilo z ust Wengerja še kako zanimivo slišati odgovor na novinarsko vprašanje, kateri odhod danes po končani epizodi v Arsenalu najbolj obžaluje.

Wenger je s svojim odgovorom precej presenetil, saj je izpostavil igralca, ki je bil celo prvi novinec v klubu, odkar je leta 1996 sedel na trenerski stolček topničarjev.

"Najbolj obžalujem, da smo po vsega dveh sezonah prodali Nicolasa Anelkaja. Vrsto let bi lahko bil fantastičen del naše ekipe in morebiti celo klubska legenda, vendar pa je kasneje v svoji karieri zamenjal vsaj deset klubov."

"Ponudbe Reala tedaj nismo mogli zavrniti, a ko danes gledam nazaj, menim, da bi Anelka moral ostati pri nas."

Real iz Madrida je leta 1999 za Anelkaja odštel kar 35 milijonov evrov, s čimer je tedaj komaj 19-letni Francoz postal celo najdražji nogometaš v zgodovini nogometa.

V Madridu se Anelka ni proslavil, kasneje pa je igral še za klube kot so Chelsea, Juventus, Fenerbahče, Paris Saint Germain, Liverpool, Manchester City, Bolton in West Bromwich Albion.