Wernerju raste ugled v Chelseaju: Tuchel ga je po zmagi proti Cityju primerjal s psom

Timo Werner je zelo uporen nogometaš, kar je po težavnih začetkih dokazal tudi v majici Chelseaja. 'Garal je kot pes,' je njegovo predstavo ob zmagi proti Cityju komentiral trener Thomas Tuchel.

Uredništvo
9. maj 2021, 8:53

Thomas Tuchel in Timo Werner. (Foto: Getty Images)

Timo Werner je v Chelsea prišel kot velika okrepitev in kot eden najboljših napadalcev v nemškem nogometu, prilagajanje na novo okolje pa je bilo precej zahtevno, saj je Werner padal v dolge serije brez doseženega zadetka, nemalokrat pa se je osmešil v situacijah, v katerih bi pričakovali, da bo igralec njegovega kova reagiral bolje.

Ne glede na to 26-letni Nemec nikoli ni za daljši čas izpadel iz udarne enajsterice, zato je danes na svoj račun vpisal že 48 nastopov. Werner še ne igra ceni in slovesu primerno, nedvomno pa je storil nekaj korakov naprej in je samo v zadnjem tednu dni odigral zelo pomembno vlogo pri napredovanju Chelseaja v finale lige prvakov in ob zmagi na derbiju Premier League proti Manchester Cityju.

Tega je odločil zadetek Marcosa Alonsa, ki je padel po že enajsti prvenstveni asistenci Tima Wernerja.

"V zadnjem tednu dni se je res dobro prilagodil na vse situacije. Neumoren je. Zelo si želi uspeti in danes sem bil izredno zadovoljen z njegovo predstavo."


"Werner je garal kot pes. Resnično se neverjetno trudi. Cityju je s svojimi hitrimi šprinti ves čas povzročal veliko dela," je povedal Tuchel.

Tuchel je tako na drugi medsebojni tekmi že drugič premagal Pepa Guardiolo, kar je zelo dober obeta za finalno tekmo lige prvakov.

"V drugem polčasu smo igrali fantastično. Vsako minuto smo bili boljši. Bila je težka bitka in ko smo uspeli izenačiti, nikoli nismo prenehali napadati. Ta tekma nam daje vedeti, da smo dobro pripravljeni in to je fantastično. Lahko se zanašamo tudi na moštveni duh, saj ves čas vztrajamo. Ta ekipa se nikoli ne ustavi. Preprosto noče izgubljati," je še dodal Tuchel.
 
adplus-dvertising