Wijnaldum se je odločil, v Liverpoolu so ga čakali zaman

Nizozemski in angleški mediji poročajo, da se je vezist Liverpoola Georginio Wijnaldum odločil, da ne bo podaljšal iztekajoče se pogodbe z aktualnimi angleškimi prvaki.

Uredništvo
16. januar 2021, 5:27

Foto: Getty Images

Igranje za Barcelono  so sanje številnih nizozemskih nogometašev, saj kultni katalonski klub že tradicionalno velja za najbolj priljubljen tuj klub na Nizozemskem. To je v veliki meri posledica zapuščine največjega nizozemskega nogometaša vseh časov Johana Cruyffa, kot vse kaže pa so tovrstne emocije narekovale tudi izbor odličnega vezista Liverpoola Georginia Wijnalduma, ki je po poročanju nizozemskih medijev vodstvu kluba sporočil, da ne bo podaljšal pogodbe, ki se mu izteče ob koncu sezone.

"Barcelona je bila vedno klub, o katerem je sanjal. Ta klub vidi kot končno postajo svoje kariere," so pisali nekateri vidnejši nizozemski mediji, podobno zgodbo pa je objavil tudi britanski Daily Mirror, ki prav tako poroča, da se je Wijnaldum pri sebi že odločil, da bo kariero nadaljeval v Španiji.

Trener Barcelone Ronald Koeman je zelo naklonjen prihodu svojega rojaka v Barcelono, vendarle pa se poraja vprašanje, ali bo Barcelona 30-letnika še vabila v svoje vrste, v kolikor bo Koeman moral zapustiti svoj položaj. To je v času, ko v Barceloni čakajo ime novega predsednika, seveda veliko vprašanje.