Marc Wilmots še ni ponudil odstopa

Wilmots: Nisem čarodej

Belgijski selektor Marc Wilmots je kritike na svoj račun utišal le za nekaj dni, zdaj jih bo po porazu z Walesom (1:3) nepriljubljeni trener spet slišal. O prihodnosti se še ni odločil.

Uredništvo
2. julij 2016, 8:09

Foto: Getty Images

Ko se je po uvodnem porazu z Italijo že zdelo, da je Marc Wilmots sredi evropskega prvenstva le našel pravo ravnovesje v reprezentanci Belgije, je talentirana reprezentanca spet pogrnila na celi črti. Wales je znal izkoristiti vse pomanjkljivosti pokrpane zadnje vrste "rdečih vragov", ki so sicer povedli s prekrasnim zadetkom Radje Nainggolana, a nato v drugem polčasu po waleškem povratku neuspešno iskali priključek vsaj za podaljšek.

Wilmots je za mnoge presenetljivo iz igre ob polčasu potegnil Yannicka Ferreiro Carrascoja in vanjo poslal enega svojih najljubših igralcev Marouaneja Fellainija, potem ko je ob suspenzu Thomasa Vermaelna in poškodbah Mousse Dembeleja ter Jana Verthongna od prve minute aktiviral tudi Jordana Lukakuja in Jasona Denayerja. Slednja sta odigrala tekmo za pozabo, Fellaini pa bi sicer lahko celo postal junak, če bi pri zaostanku z 1:2 zadel z glavo, a je zgrešil ...

"Imeli smo obrambo s povprečno starostjo 23 let. Mislim, da imajo naši igralci potencial. Ne bom jih ubil," je po tekmi povedal skrušeni Wilmots, ki je ob lovljenju izenačenja tudi brez uspeha protestiral pri slovenskih sodnikih, ki štarta nad Nainggolanom niso ocenili za dovolj resnega za najstrožjo kazen. "Nismo imeli sreče, da smo imeli dva poškodovana branilca, ko pa smo na teh položajih že imeli težave. Nocoj so se naučili nekaj reči, vedno se nekaj naučiš v težkih trenutkih. Zato vse še ni izgubljeno," je poskušal ostati pozitiven Wilmots.

Slednjega najbrž le še čudež reši pred odhodom, potem ko s talentirano generacijo večjega uspeha ni uspel zabeležiti že na zadnjem svetovnem prvenstvu v Braziliji, prav nič pa ne hrabri njegovo pomanjkanje pojasnil ob tokratnem debaklu. Odločitve o svoji prihodnosti sicer ni želel sprejeti takoj po zadnjem sodnikovem žvižgu, rekoč, da je v njem še preveč adrenalina.

"Prištevali so nas med ekipe, ki bi lahko šle do konca. Seveda imajo igralci grenak priokus v ustih. Naredili smo preveč napak. Wales je dobro moštvo in čestitke jim. Mi bi lahko igrali bolje, toda ne morem pojasniti, zakaj smo se pomikali nazaj. Mahal sem z rokami, se drl ... Nisem čarodej," je dodal Wilmots.

"Rekel sem, da bom odločitev (glede svoje prihodnosti, op. a.) sprejel po evropskem prvenstvu in tega ne bom storil takoj po tekmi. Veliko adrenalina je še prisotnega. Bomo videli."
loading...