Wunderkind Moukoko ima v žepu prvi rekord: Najmlajši vseh časov z nastopom v Bundesligi!

Prvi nastop Youssoufe Moukoka v Bundesligi je pod streho. Neverjetno nadarjeni napadalec je s 16 letimi in enim dnevom starosti postal najmlajši igralec v zgodovini prvenstva.

Uredništvo
22. november 2020, 8:51

Foto: /

Obračun med Herthom in Borussio iz Dortmunda je pripadel gostom, ki so na krilih štirikratnega strelca Erlinga Brauta Haalanda slavili kar s 5:2. Norvežan je prvič v svoji karieri  na tekmi Bundeslige zabil kar štiri gole, tekmo pa si bomo zapomnili tudi po slavnostnem trenutku v 85. minuti, ko je Haalanda zamenjal igralec, čigar debi so številni pričakovali z veliko mero nestrpnosti.

Youssoufa Moukoko
je odigral prvih pet minut članskega nogometa, s tem pa se je vpisal v knjigo nemških prvenstvenih rekordov, saj je v Bundesligi debitiral pri 16 letih in enem dnevu starosti. Dosedanji rekorder je bil Turek Nuri Sahin, ki je prav tako kot član Dortmunda v Bundesligi debitiral pri 16 letih in 335 dneh starosti.

"Komaj je dopolnil 16 let, to je neverjetno. Pred njim je izjemna kariera,"
je ob debiju mladeniča povedal Haaland.Moukoko bo sredi prihodnjega tedna v igri za nov rekord, saj bi na tekmi proti Club Bruggeju lahko postal najmlajši igralec v zgodovini lige prvakov. V tem tekmovanju je ta rekord v lasti Nigerijca Celestina Babayara, ki je v majici Anderlechta v tem tekmovanju nastopil pri 16 letih in 87 dneh starosti.