Xavi je zaveznika našel v svojemu kolegu iz trenerskih vrst: 'Problem Barcelone ni Xavi, temveč Real Madrid"

Poslavljajoči se trener Barcelone Xavi je dobil podporo s strani trenerskega kolega, ki je včeraj prav tako zadnjič vodil svoje moštvo.

Uredništvo
27. maj 2024

Xavi (Foto: Getty Images)

Včerajšnji obračun na stadionu Sanchez Pizjuan je povezal dva trenerja, ki sta sinoči še zadnjič vodila svoji ekipi. Trener Barcelone Xavi je v prejšnjem tednu izvedel, da ga v klubu ne potrebujejo več, že nekaj časa pa je s svojo usodo pri Sevilli seznanjen tudi Quique Sanchez Flores, ki ni pokazal dovolj, da bi mu andaluzijski klub podaljšal pogodbo.

Očitno med Sanchezom Floresom in Xavijem vlada posebna kolegialnost, saj je prvi po koncu javno podprl trenerja Barcelone, katero je že pred tekmo zbodel z izjavo, da se zelo mačehovsko obnaša do svojih legend.

Tokrat je še Sanchez Flores še korak dlje.

"Xavija kot trenerja zelo cenim. Zelo visoko vrednotim naslov prvaka, ki ga je osvojil lani. Zdi se mi kot pošten človek, ki pove to, kar misli. Imel je tranzicijsko obdobje in to sem mu povedal tudi jaz. Barcelona ima problem in ta problem ni Xavi. Njihov problem je Real Madrid," je povedal nekdanji trener Atletica, Benfice in številnih ostalih evropskih klubov.