Xavi o razočaranemu Vitorju Roqueju: 'Danes vam tega ne rabim razlagati'

Vse bolj se zdi, da je Barcelona brcnila v temo, ko je za kar 40 milijonov evrov odkupila brazilskega talenta za napadalno vrsto. Pravih priložnosti za dokazovanje namreč ne dobiva.

Uredništvo
14. maj 2024

Xavi (Foto: uradna spletna stran kluba)

Kaj se dogaja z brazilskim draguljem Vitorjem Roquejem pri Barceloni? Katalonci so zanj odšteli 40 milijonov evrov odškodnine, januarja je bil pripeljal kot eden najbolj nadarjenih igralcev brazilskega prvenstva, toda pod vodstvom trenerja Xavija Hernandeza zbira le drobtinice. Doslej je pri Barceloni na zelenicah preživel samo 310 minut.

Finančna slika pri Barceloni pa še zdaleč ni takšna, da bi lahko klub brez pomisleka zapravil tako visoko vsoto denarja za rezervista.

Katalonski mediji poročajo, da Xavi menda ni navdušen nad 19-letnim napadalcem, oglasil pa se je tudi njegov agent, ki pravi, da trener Barcelone z Roquejem sploh ne komunicira. Pojavile so se že govorice, da bo lahko v poletju odšel v drugo sredino.

Kaj pa o vsem skupaj pravi Xavi? Ne prav veliko. Zdi se mu, da mu na vprašanje glede prihodnosti 19-letnika ni potrebno odgovarjati.

"Vitor je imel težave s poškodbo gležnja, zato nismo želeli tvegati za tekmo z Real Sociedadom. Pa prihodnost? Ne vem, bomo videli po koncu sezone. Danes se mi o tem ni treba pogovarjati z vami."

Barcelona je bila sinoči na domačem igrišču uspešna, La Real je padel z 2:0, med strelce pa sta se vpisala Lamine Yamal in Raphinha. Vitor Roque je tekmo presedel na klopi za rezerviste, Barcelona bo letos končala na drugem mestu v La Ligi