Xavi zadeve vidi po svoje: ‘Na vseh štirih tekmah proti Real Madridu in Gironi smo bili dominantni’

Barcelona je sinoči spet izgubila proti Gironi (4:2) in s tem je bil naslov prvaka v La Ligi oddan, osvojil pa ga je Real Madrid, ki ima za seboj prav zares dominantno sezono.

Uredništvo
5. maj 2024

Xavi Hernandez (Foto: Getty Images)

Barcelona je v tej sezoni španske La Lige izgubila na vseh štirih derbijih z Real Madridom in Girono, ob tem pa je prejela kar 13 zadetkov. Četa trenerja Xavija Hernandeza jih je dosegla sedem. Poleg tega jo je Real razbil v superpokalu s 4:1. Sinoči je Girona svoje mestne sosede porazila s 4:2 in s tem je bil Real Madrid tudi uradno okronan za prvaka. 

Xavi sicer zadeve vidi po svoje. Prepričan je, da je bila njegova ekipa dominantna na vseh štirih tekmah, kar pa rezultati ne pokažejo.

"Na teh štirih tekmah proti Real Madridu in Gironi smo bili dominantnejši. Žal se to ne odraža na rezultatih, kar je naša največja napaka te sezone," meni Xavi, ki je v lanski sezoni osvojil naslov prvaka španskega prvenstva, letos pa je bil daleč od tega.

Ko se je zdelo, da je sezona že izgubljena, je nameraval Xavi barko zapustiti, po kasnejši seriji dobrih rezultatov pa si je hitro premislil.