Z današnjim dnem se začenja iskanje gostitelja SP leta 2034: Na prvi dan je kandidaturo že vložila Savdska Arabija

Državna tiskovna agencija v Savdski Arabiji je danes sporočila, da je Savdska Arabija vložila kandidaturo za organizacijo svetovnega prvenstva leta 2034.

Uredništvo
4. oktober 2023

Savdska Arabija (Foto: Getty Images)

FIFA je danes potrdila gostitelje SP leta 2030, z današnjim pa se je tudi odprl rok za oddajo kandidature za organizacijo svetovnega prvenstva leta 2034. Že na prvi dan je Savdska Arabija v svojem slogu odločno pokazala, kako zelo si želi gostiti največji nogometni dogodek na svetu, saj je kronski princ in prestolonaslednik Mohamed bin Salman preko državne tiskovne agencije SPA potrdil vložitev kandidature.

"Želja po organizaciji turnirja je potrditev jasnih in čistih ciljev kraljevine, ki želi v svet širiti sporočila miru in ljubezni. Šport pri tem predstavlja enega najpomembnejših aspektov, saj omogoča, da se v njem srečujejo ljudje različnih ras in kultur," besede glavnega odločevalca v tej arabski državi prenaša SPA.

Savdska Arabija je ena redkih držav na svetu, ki lahko svetovno prvenstvo organizira v samostojni kandidaturi, kakor v katarskem primeru pa bi dodelitev prvenstva Savdski Arabiji najbrž pomenila, da bo največji nogometni turnir na svetu organiziran v zimskih mesecih.