ZDA je dobila sosedski derbi proti Mehiki in osvojila Gold Cup

V finalu letošnjega CONCACAF Gold Cupa so se pokalne lovorike veselili nogometaši ZDA, ki so v finalu na derbiju premagali favorizirano zasedbo Mehike.

Uredništvo
2. avgust 2021, 10:31

Letošnji CONCACAF Gold Cup je osvojila reprezentanca ZDA. (Foto: /)

ZDA se veseli sedmega naslova zmagovalcev Gold Cupa, v finalu so z rezultatom 1:0 premagali Mehiko. Edini zadetek na tekmi je šele v 118. minuti srečanja dosegel 24-letni branilec Miles Robinson in poskrbel za rajanje navijačev ZDA, ki so proslavljali že drugo zaporedno zmago proti svojim največjim rivalom v letošnjem poletju. Nazadnje so ZDA dvakrat zapored Mehičane premagali leta 2007.

“Ne vem kaj točno se je zgodilo, vsi smo bili zelo čustveni in zelo sem vesel, ker smo na koncu zmagali. Veliko smo delali na prekinitvah in vedel sem, da bom znal izkoristiti morebitno ponujeno priložnost pred nasprotnikovimi vrati. Kellyn Acosta mi je sijajno podal in takšno priložnost sem enostavno moral izkoristiti,” je po tekmi povedal strelec odločilnega zadetka Miles Robinson, ki klubski nogomet igra za Atlanto United v ligi MLS.

Mehičani so bili velik del srečanja boljši tekmec in vratar ZDA Matt Turner se je moral nekajkrat precej izkazati, da je svojo mrežo ohranil nedotaknjeno. ZDA se torej skupno veseli že 7. zmage na omenjenem Gold Cupu, večkrat so to tekmovanje osvojili samo njihovi sinočnji nasprotniki Mehičani.