Za Lewandowskega ni zdravila: Po petih tekmah Bundeslige že pri 10 golih!

Najboljši napadalec sveta Robert Lewandowki je preprosto neustavljiv. Eintrachtu je ob novi goliadi Bayerna zabil tri gole, skupno pa jih ima v nemškem prvenstvu na svojem računu že 10!

Uredništvo
24. oktober 2020, 5:43

Foto: /

Bayern iz Munchna je ta konec tedna odigral tekmo v svojem slogu, kar pomeni, da je našel novo žrtev, kateri je uspel napolniti mrežo. Tokrat se je v vlogi nemočnega opazovalca znašel Eintracht iz Frankfurta, ob zmagi s 5:0 pa je glavno vlogo odigral sijajni Poljak Robert Lewandowski, ki je dosegel kar tri gole.

To pomeni, da je Lewandowski na prvih petih tekmah nemškega prvenstva dosegel neverjetnih 10 zadetkov, kar ni uspelo še nikomur v zgodovini nemškega nogometa. Poljak je s tem izboljšal svoj lastni dosežek iz prejšnje sezone, ko je deseti prvenstveni zadetek dosegel v šestem krogu, tokrat pa je svoj že tako naravnost neverjeten rekord izboljšal še za en krog.

Lewandowski je zadetke porazdelil takole: štirikrat je zadel proti Herthi, trikrat proti Eintrachtu, dva gola je zabil Bielefeldu, enega pa v uvodnem krogu proti Schalkeju. Brez zadetka je ostal le na eni tekmi, in sicer ob visokem porazu (1:4) na gostovanju pri Hoffenheimu.

To je bil enajsti hat-trick Roberta Lewandowskega v nemškem prvenstvu.