Za komentatorje v Angliji je Slovenija skorajda nevredna omembe, pozornost posvečajo predvsem Danski in Srbiji

Pričakovano in tudi že očitno je, da se bodo Angleži na evropskem prvenstvu ukvarjali predvsem z Danci in Srbi.

Uredništvo
3. december 2023

(Foto: Getty Images)

Nekdanji angleški reprezentant in bivši igralec Liverpoola ter Tottenhama Danny Murphy je v svoji kolumni za Daily Mail poudaril, da Anglijo tudi po žrebu vidi kot enega od treh glavnih kandidatov za zmago na Euru 2024. S Slovenijo se Murphy ne ukvarja pretirano, vidi jo le kot reprezentanco, ki jo pač treba odpraviti.

"Žreb je dober, izognili smo se Angliji in Hrvaški, pa tudi Italiji. Dansko in Srbijo dovolj dobro poznamo, morali bi se izogniti presenečenjem. Če Anglija želi iti do konca, potem mora nasprotnike, kakršen je Slovenija, odpraviti," je zapisal Murphy. Nekaj več poudarka je nato dal Danski, pa tudi Srbiji, s Slovenijo pa se sploh ni ukvarjal. 

Še en bivši igralec, in sicer Chris Sutton, ki je v karieri med drugim igral za Chelsea, Celtic in Aston Villo, pa Slovenije niti ne omenja.

"Danska ni več tako močna kot je bila. Na svetovnem prvenstvu ji je spodletelo, tudi v kvalifikacijah ji ni šlo vse po načrtih. Anglija je močnejša. Srbija je zanimiva, ima Vlahovića, Jovića in Tadića, ki jih poznamo. Ne bo lahko. Vseeno mislim, da je skupina 'mehka' za Anglijo."

Podobno razmišlja legendarni Alan Shearer.

"Anglija se ne more pritoževati nad skupino. Če pogledamo v druge skupine, mislim, da je naš selektor Gareth Southgate lahko zadovoljen."