Začela se je kadrovska čistka: Murin ‘poker v prazno’ se poslavlja

Klubska sezona v državi se je komajda zaključila, že so si pot v javnost utrle novice povezane s kadrovskimi spremembami. Pri Muri so potrdili odhod štirih nogometašev, ki so vsi po vrsti razočarali.

Uredništvo
23. maj 2024

Ben Cottrel je eden od štirih, ki se poslavljajo od Mure. (Foto: nsmura.si)

Murina sezona 2023/2024 v nobenem primeru ni bila uspešna. Sezona, v kateri se klub ni boril za mesta, ki iz Prve lige Telemach vodijo v evropska tekmovanja, v pokalu pa se je zalomilo v polfinalu, bo imela takšne ter drugačne posledice.

Prve so že uradno potrjene. Pri Muri so namreč potrdili, da se bodo v priprave na naslednjo sezono podali brez štirih tujih nogometašev, ki v prekmurski prestolnici niso pustili globokega pečata.

Po koncu sezone se od Mure poslavljajo štirje dosedanji nogometaši čarno-bejlih. Alexandrosu Kyziridisu in Danielu Katiću se 30. junija iztečeta posoji, na isti datum pa se pogodba izteče Benu Cottrellu. V teh dneh pa je pogodbo s čarno-bejlimi sporazumno prekinil Julien Lamy.

Kyziridis je skupno na devetih tekmah v prvenstvu zbral 337 minut in je bil brez učinka. Anglež Cottrel je na 11 tekmah zbral 558 minut in prav tako ni imel zadetka ali podaje. Lamy je na 11 tekmah prispeval gol in podajo, medtem ko je Katić na dveh tekmah zbral borih 14 minut.